Curiositats

 
  
 

Mapa anamòrfic II. El consum d'aigua

Hi podem observar com Mercadal, Sant Lluís i es Migjorn Gran incrementen molt la seva superfície. Aquest fet és degut a que el consum d’aigua estacional de les zones turístiques d’aquest municipi es reparteix únicament entre la població empadronada. Com que la població d’aquests tres municipis incrementa en proporció molt més que la de la resta (quasi es quintuplica) el resultat és que, per habitant de dret, s’obtenen dades consum d’aigua més elevats.

Aquest fet s’accentua encara més tenint en compte que el model turístic dispers, on predominen els xalets i apartaments amb jardins i piscines, presenta un consum d'aigua molt elevat sobretot a causa dels usos exteriors.

El mapa, doncs, ens dóna una idea de dos fets rellevants: la repercussió del turisme en el consum d’aigua de cada municipi i la importància del model urbanístic dispers de vivendes amb jardins i piscines en el consum global d’aigua.

Aquest mapa anamòrfic s'ha elaborat en col·laboració amb l'OBSAM.

 
Altres Curiositats
Imatge cedida pel projecte AGROXERXA
Quants aliments es podrien arribar a produir a Menorca? En aquesta curiositat mirem d'aproximar una resposta a la pregunta de si el camp menorquí podria produir prou aliments per a tots els habitants de l'illa.

La densitat de població és un indicador que aporta molta informació sobre com s'organitza la població en un territori. Vols descobrir algunes curiositats sobre la població de Menorca?

18 carrers de Llevant a Menorca
Fent el manteniment de la guia de carrers de tots els nuclis de l'illa se'ns ha acudit aquesta curiositat. I satisfer-la ha estat fàcil justament gràcies a que fem aquesta feina. Un parell de consultes a la base de dades i llest.
El resultat?

Mapa amòrfic de Menorca segons la superfície d'ullastrars
Mapes en què el territori es modifica amb l'objecte que les seves superfícies resultin proporcionals a les magnituds d'una dada concreta.

Les piscines de Menorca
Gràcies a les possibilitats que ens ofereixen els sistemes d'informació geogràfica, amb una consulta molt senzilla podem satisfer la nostra curiositat.

Imatge de la distribució territorial de les parets seques a Menorca. Podem observar zones amb notables diferències de densitat de parets. Aquestes diferències ens expliquen moltes coses sobre els usos del territori.
Mirarem d’esbrinar quantes pedres hi ha en les parets de Menorca.

Molta gent demana com és que de vegades Menorca està de l'endret i altres de l'inrevés. T'ho expliquem

Els mapes anamòrfics. Una eina tan necessaria com desconeguda

Us presentem una imatge curiosa, un mapa anamòrfic de Menorca en el què es representa la illa en funció dels valors absoluts de població segons el padrò de 2010

Altres Noticies
 

Desenvolupa:
SILME
Amb la col·laboració de:
Ajuntament de Mao  Ajuntament de Ciutadella  Ajuntament de Alaior  Ajuntament des Castell  Ajuntament de Sant Lluis  Ajuntament des Mercadal  Ajuntament de Ferreries  Ajuntament des Migjorn Gran
En xarxa amb:
IDEIB
 
© Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
+34 971 356 265
cartografia@cime.es
Avís Legal | Accessibilitat | Contacte | XHTML 1.0 | CSS 2.1
CIME