Curiositats

 
  
 

18 carrers de Llevant

18 carrers de Llevant a MenorcaUna de les feines potser més importants però alhora més invisibles que fem des de l'IDE menorca és el manteniment de la guia de carrers de tots els nuclis de l'illa. Tal vegada costa visualitzar-ho però disposar d'una guia de carrers actualitzada i correcta és essencial si volem una administració ràpida, àgil i eficient.

I ha estat fent aquesta feina quotidiana i rutinària per nosaltres, que se'ns ha acudit aquesta curiositat. I satisfer-la ha estat fàcil justament gràcies a que fem aquesta feina. Un parell de consultes a la base de dades i llest.

El resultat? Doncs per la nostra sorpresa, ja que pensàvem que el 'top hit' seria carrer major, els noms de carrer que tenen més èxit al gust dels consistoris municipals (que són els competents en posar els noms de carrer) són els que apareixen a la rosa dels vents: per aquest ordre, carrer de Llevant (18 vegades), carrer de Tramuntana (16 vegades) i carrer de Ponent (14 vegades) són els més repetits en els nuclis de Menorca. Vents 'menors' com Xaloc (10), Gregal (8), Mestral (8), Migjorn (8) i Llebeig (7) també ocupen un lloc destacat al rànquing i apareixen a partir de la cinquena posició just per sota del passeig Marítim (11).

El carrer major (7) és el que fa deu. Aquests són els noms de carrers més populars a la toponímia menorquina.

També hem volgut saber qui és el personatge més homenatjat. Nom propi que apareix mes cops repetit és Bisbe Sever (6). De bisbes però n'hi ha una pila més: Bisbe Gonyalons, Bisbe Vila, Bisbe Juano, Bisbe Comes. També hi ha reis (Alfons), metges (Camps) i intel·lectuals de temps pretèrits però amb molt poquetes repeticions.

Un altre fet curiós és com uns municipis reten homenatge als altres: el que més agrada és Ciutadella de Menorca a qui 5 municipis reten homenatge... i ella mateixa, de fet també es fa una automenció ja que dos nuclis de Ciutadella tenen carrers amb aquest nom. Després Maó (4) i Mercadal (4). El municipi menys present en els carrers dels altres municipis és Es Castell (1).

En fi. Podríem fer-ne una tesi doctoral!!! La cosa dóna per molt però nosaltres, ara, hem de seguir actualitzant, corregint i millorant la guia de carrers, una feina que ens proporciona la satisfacció de saber que fent-la contribuïm de manera molt rellevant a la millora del servei que l'administració ofereix als menorquins.

 
 
 
 
 
 
 
 
Altres Curiositats
Imatge cedida pel projecte AGROXERXA
Quants aliments es podrien arribar a produir a Menorca? En aquesta curiositat mirem d'aproximar una resposta a la pregunta de si el camp menorquí podria produir prou aliments per a tots els habitants de l'illa.

La densitat de població és un indicador que aporta molta informació sobre com s'organitza la població en un territori. Vols descobrir algunes curiositats sobre la població de Menorca?

Mapa amòrfic de Menorca segons la superfície d'ullastrars
Mapes en què el territori es modifica amb l'objecte que les seves superfícies resultin proporcionals a les magnituds d'una dada concreta.

Les piscines de Menorca
Gràcies a les possibilitats que ens ofereixen els sistemes d'informació geogràfica, amb una consulta molt senzilla podem satisfer la nostra curiositat.

Imatge de la distribució territorial de les parets seques a Menorca. Podem observar zones amb notables diferències de densitat de parets. Aquestes diferències ens expliquen moltes coses sobre els usos del territori.
Mirarem d’esbrinar quantes pedres hi ha en les parets de Menorca.

Molta gent demana com és que de vegades Menorca està de l'endret i altres de l'inrevés. T'ho expliquem

Els mapes anamòrfics. Una eina tan necessaria com desconeguda

Us presentem el mapa anamòrfic on es representa el consum d’aigua per habitant empadronat al 2010

Us presentem una imatge curiosa, un mapa anamòrfic de Menorca en el què es representa la illa en funció dels valors absoluts de població segons el padrò de 2010

Altres Noticies
 

Desenvolupa:
SILME
Amb la col·laboració de:
Ajuntament de Mao  Ajuntament de Ciutadella  Ajuntament de Alaior  Ajuntament des Castell  Ajuntament de Sant Lluis  Ajuntament des Mercadal  Ajuntament de Ferreries  Ajuntament des Migjorn Gran
En xarxa amb:
IDEIB
 
© Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
+34 971 356 265
cartografia@cime.es
Avís Legal | Accessibilitat | Contacte | XHTML 1.0 | CSS 2.1
CIME