Notícies

 
  
 

El valor del Mapa

6 d'octubre de 2017

El valor del Mapa INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS A LES JORNADES AQUÍ

Els mapes han format part de la cultura de l'homo sàpiens des de temps immemorials. Els necessitem perquè ens ajuden a situar-nos i a entendre el món que ens envolta.

Han passat milers d'anys i avui aquesta realitat és més viva que mai. Estem vivint una autèntica revolució històrica en l'ús de la informació geogràfica. Mai abans disposar del mapa que necessitem en el moment en el qual el necessitem ha estat tan senzill. Mai abans hem tingut tanta dades geogràfiques l'abast a punt per fer-la servir.

Les eines també estan evolucionant molt ràpidament i cada cop és més senzill utilitzar tota aquesta informació orientada a les nostres necessitats particulars.

Moltes entitats, empreses i professionals de sectors molt diversos ja han descobert el potencial de les dades geogràfiques, i són capaços de transformar-les en informació útil, en un actiu valuós.

Durant les jornades volem presentar experiències i casos d'ús que ens facin descobrir aquests recursos i que ens donin idees de com els podem fer servir els mapes orientats a les nostres necessitats i interessos concrets.

Comptarem amb alguns ponents de luxe com en Javier de la Torre. CEO de CARTO (carto.com) una empresa amb seus a Nova York i Madrid que, amb clients com Google, Twitter o el BBVA ha demostrat que les dades geogràfiques poden convertir-se en un actiu molt valuós.

Ens acompanyarà també n'Auri Garcia, responsable de la secció de periodisme de dades del diari ARA (ara.cat/data), que ens explicarà el valor dels mapes en la comunicació.

Tindrem també el privilegi de la participació de n'Emilio López Romero i n'Antonio Rodríguez, president i secretari, respectivament, del Consell Directiu de la Infraestructura d'Informació Geogràfica del Centre Superior Geogràfic: l'organisme de l'Estat Espanyol que s'ocupa de regular i coordinar la producció i difusió de les dades geogràfiques a Espanya.

Ells, entre altres ponents com el Dr. Cels Garcia de la Univeristat de les Illes Balears, en Francisco José Darder de SITIBSA - IDEIB, en Santi Camps de Mabrian o en Carlos Alonso de Meteoclim, ens ofreriran un ventall molt divers de motius que ens parlen del valor de les dades geogràfiques. El valor del mapa.

No us ho perdeu! Reserveu la vostra plaça

Ens veiem a les jornades

 
 
 
Altres Notícies
(22 de Juny de 2020)
Ajuda'ns a recuperar la toponímia de Menorca!! El projecte 'Menorca nom a nom' cerca la participació ciutadana per a evitar que cap topònim caigui en l'oblit.

Nou visualitzador
(5 de juny de 2020)
Presentem avui el nou visualitzdor de l'IDE adaptat a disposititius mòbils... i amb algunes noves funcionalitats molt interessants!

(17 Octubre de 2017)
Divendres passat vam celebrar les jornades. Compartim algunes de les conclusions, fem balanç i posem a la vostra disposició les presentacions dels ponents i algunes fotos.

més de 600 usuaris durant el curs passat
(11 d'octubre de 2016)
Durant el curs passat més de 600 alumnes van rebre formació IDE menorca. Ara tornem a obrir la oferta formativa per al curs acadèmic 2016-2017. No us ho perdeu!

Sitmun un projecte que permet reduir els costos de les administracions i maximitzar el servei
(27 de setembre de 2016)
Aquesta setmana s'ha commemorat els 10 anys de la xarxa SITMUN. Una xarxa d'administracions que col·laboren per reduir costos i maximitzar el servei de gestió i difusió de cartografia i informació territorial.

JORNADES D'INFORMACIÓ TERRITORIAL DE MENORCA
(15 de desembre de 2015)
El passat 15 de desembre vam celebrar les III jornades d'informació territorial de Menorca. Si us ho vàreu perdre podeu ara veure els vídeos de les jornades aquí.

StoryMaps. Un nova manera d'explicar cose
(Novembre de 2015)
Els story maps usen la geografia com a mitjà per organitzar i presentar la informació . Expliquen una història en un context geogràfic

Nova App mobile: Incidencies urbanes
(Novembre 2015)
Des d'avui, i gràcies a la col·laboració entre SILME, la IDE menorca i els Ajuntaments, es poden enviar incidències urbanes des d'un dispositiu mòbil.

(Juny de 2015)
Des d'avui tots els arxius dwg que es poden descarregar de l'IDE menorca tenen els elements geomètrics separats per capes.

(Febrer de 2015)
30 accions formatives a 427 alumnes. Aquest ha estat el balanç dels darrers tres mesos de formació de l'IDE menorca. Uns mesos molt intensos però també molt gratificants!!

(Novembre de 2014)
El passat cap de setmana (del 28 al 30 de novembre) hem participat a la fira Menorca Connecta amb una xerrada sobre la utlitat de la cartogrfia i la seva evolució i amb presència a l'estand del Consell Insular i SILME.

Portada progama
(4 de novembre de 2014)
El passat divendres, dia 7 de novembre de 2014, vam celebrar a la sala de plens del consell Insular de Menorca les II Jornades d'informació territorial de Menorca amb una asistècia de quasi 150 persones!

Una xarxa per facilitar l'ús de la informació territorial
(octubre de 2014)
Ahir, dia 9 d'octubre de 2014 es va celebrar a Menorca l'assemblea anual de la Xarxa SITMUN. Una xarxa que està formada per diverses administracions públiques i universitats (diputació de Barcelona, diputació de Lleida, Consell Insular de Mallorca, Universitat de les Illes Balears, Universitat Autònoma de Barcelona, Diputació de Girona i Consell Insular de Menorca) que té per objectiu la col·laboració per tal de facilitar l'ús i la gestió de la cartografia i la informació territorial.

La jornada es va celebrar a la sala B1 del CIMe que va quedar petita. Alguns dels assistents van haver de seguir la sessió des del passadís.
(juny de 2014)
Ahir dia 9 de juny es va celebrar una jornada de demostració en el marc de la iniciativa Pla + TIC del Consell Insular en què tècnics de la IDE menorca van explicar a professionals menorquins que treballen amb el territori (geògrafs, enginyers, arquitèctes, biòlegs, ambientòlegs, etc.) algunes eines gratuïtes per treballar amb la informació territorial de les IDE.

Implementant una aplicació territorial per a dispositius mòbils: JQuery Mobile + WebMapping + Phonegap
(gener de 2014)
El 31 de gener de 2014, tècnics de la IDE menorca varen fer una xerrada a al l'institut Joan Ramis de Maó per tal de donar a conèixer entre els alumnes i professors les novetats de la IDE menorca que s'han desenvolupat durant el 2013. La presentació, que es va realitzar a la sala d'actes de l'institut conjuntament amb una sessió BetaBeers, va ser una introducció breu a la IDE menorca així com des de quins punts de vista es pot emprar. Podeu consultar la presentació en aquest enllaç.

(novembre de 2013)
L'objectiu del curs és el d'introduir els conceptes bàsics dels Sistemes d'Informació Geogràfica a l'alumne.

Programa
( novembre de 2013)
El proper divendres dia 8 de novembre es celebrarà al saló de plens del Consell Insular (Maó) les primeres jornades d'informació geogràfica en què es presentara la IDE menorca com a plataforma d'accés i consulta de la informació territorial de Menorca.

Tècnic informàtic de la IDE menorca durant el taller
(Febrer de 2013)
Ahir dimarts 19 de febrer de 2013, tècnics de la IDE menorca van fer una sessió de formació per a estudiants de primer i segon del grau superior d'informàtica del Institut Ramis de Maó.

(juliol de 2012)
Ahir 11 de juliol de 2012 la IDEIB va fer públicala ortofoto després d'un treball d'escaneig dels negatius originals, referenciació i ortorectificació de les imatges dut a terme per SITIBSA. La ortofoto omple el buit d'informació que fins ara existia entre les ortofotos de 1956 i la de 2002.

Al·lumnes a la presentació de la IDE menorca
(febrer de 2012)
Ahir, 27 de febrer de 2012, tècnics de la IDE menorca varen fer una xerrada a al l'institut Joan Ramis de Maó per tal de donar a conèixer entre els alumnes i professors les eines de consulta de la informació territorial que hi ha disponibles en la IDE menorca.

Exemple de la vista d'ocell visualitzant de les quatre façanes de l'ajuntament de Ciutadella
(febrer de 2012)
Sempre amb l'objectiu de facilitar als nostres usuaris la consulta de la informació territorial de Menorca, hem integrat al visualitzador IDE menorca una nova funcionalitat: el Bird Eye de Bing.

Exemple de ruta 3D des Migjorn Gran
(febrer de 2012)
La IDE menorca ofereix, des de fa uns dies, un nou servei als ajuntaments de Menorca. És un servei orientat a la promoció turística del municipi que permet que els tècnics municipals que s'encarreguen de la gestió de la pàgina web de l'ajuntament puguin crear un petit visualitzador en tres dimensions d'un camí o una ruta turística en el municipi.

(Novembre de 2011)
Les noves eines, desenvolupades íntegrament desde SILME per l’equip IDE menorca, incrementen notablement la utilitat del visor i donen resposta a un seguit de peticions que els usuaris del visualitzador IDE Menorca han fet durant els darrers mesos.

Mapa de temperatures mitges anuals de Menorca
(octubre de 2011)
Noves capes d’informació ambiental es publiquen avui 27 d’octubre de 2011 a la IDE Menorca. Son vint mapes climàtics, elaborats per l'OBSAM i proporcionen una informació inèdita sobre les singularitats de la climatologia illenca.

(Setembre de 2011)
Incorpora algunes novetats d'interés entre les que destaca el nou Iframe (o Iframe avançat)

(Agost de 2011)
El projecte LIFE Boscos "Gestió Forestal sostenible a Menorca en un context de canvi climàtic", ha generat nova informació territorial sobre Menorca. Es tracta de set mapes de classificació dels hàbitats forestals de l'illa.

Cotxe i bicicleta amb el dispositiu de captura i enregistrament de fotografies i coordenades.
(juliol de 2011)
L'aplicació permet veure fotografies panoràmiques dels carrers i carreteres de tot el món.

Logo de la IDE Menorca
(Juny de 2011)
El portal té com objectiu facilitar l’accés a la informació geogràfica existent sobre Menorca.

(juny de 2011)
La IDE Menorca acaba de publicar la versió mòbil del visualitzador IDE menorca de cartografia. És una adaptació per a dispositius mòbils del visualitzador-catàleg de cartografia de la IDE

Sessió informativa a la seu del CIME
(maig de 2011)
Alumnes de primer curs del Grau de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han estat dels primers en conèixer la nova pàgina web i el nou visor de cartografia de la IDE Menorca

(Març de 2011)
Els passats dies 22 i 23 de Març dos tècnics de la IDE Menorca van realitzar una jornada de formació pels alumnes del Grau Superior d'Informàtica de l'Institut Joan Ramis i Ramis de Maó.

Diferència entre orto 2007 i 2010
(novembre de 2011)
El Govern de les Illes Balears publica avui a través de la Infraestructura de dades espacials de les Illes Balears (IDEIB) la orto ràpida de 2010. La ortofoto, d’excel·lent qualitat, s’ha realitzat a partir d’un vol fotogramètric de setembre de 2010 i té una resolució espacial de 25 cm de píxel.

(octubre de 2009)
El Consell Insular de Menorca ha iniciat el procediment de contractació d'una empresa per a realitzar la millora del visor genèric IDE d'aquesta pàgina web

(abril de 2009)
La pàgina de cartografia del consell Insular és, en realitzat, el que tècnicament s’anomena una Infraestructura de dades espacials (IDE).

(abril de 2009)
El nou sistema oficial de coordenades és ETRS89 (European Terrestrial Reference System 1989) en substitució de l’antic ED50 (European Datum 1950).

(abril de 2009)
Des del passat dia 22 d’abril de 2009 es pot consultar la cartografia del Pla Territorial Insular de Menorca a la IDEIB

(Octubre de 2008)
Ha tingut lloc a les II Jornades de Informació Geogràfica de les Illes Balears

(juny de 2008)
Entre el Departament d’Ordenació del Territori del Consell Insular de Menorca i la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori del Govern Balear

(juny de 2007)
El Consell Insular ha encarregat una ortofoto a escala 1:5000 de tot el territori menorquí.

Altres Noticies
 

Desenvolupa:
SILME
Amb la col·laboració de:
Ajuntament de Mao  Ajuntament de Ciutadella  Ajuntament de Alaior  Ajuntament des Castell  Ajuntament de Sant Lluis  Ajuntament des Mercadal  Ajuntament de Ferreries  Ajuntament des Migjorn Gran
En xarxa amb:
IDEIB
 
© Consell Insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
+34 971 356 265
cartografia@cime.es
Avís Legal | Accessibilitat | Contacte | XHTML 1.0 | CSS 2.1
CIME